sâmbătă, 15 mai 2021

Parohia Romano-Catolică "Sf. Ioan Botezătorul" Galați Considerații despre Exercițiile Spirituale de la Viișoara (NT) 6-9 mai 2021

La mănăstirea benedictină “Maica Unității” din Viișoara s-au organizat zile de reculegere pentru tinerii din 5 parohii. Din Parohia „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” din Galați au participat șapte tineri: Hortolomei Elena, Bereș Iulian, Noia Augustin, Dudu Cosmin, Anastasiu Nicola, Palade Alin și Alis Ungureanu care au fost însoțiți de Pr. Petrică-Augustin Pătrașcu pe toată perioada exercițiilor.

Tema celor trei zile de exerciți susținute de către Pr. Romică Pal OFMConv. a fost “Împărăția cerului este asemenea unui negustor care caută mărgăritare frumoase”.

Joi seara, 6 mai, a avut loc deschiderea meditațiilor urmată de un moment de rugăciune. În următoarele zile s-au continuat aceste momente frumoase cu împărtășiri în grupuri, sfinte Liturghii, seară de film, adorație euharistică și cu impresii finale asupra temei propuse.

Pe lângă consolidarea relației lor cu Dumnezeu, tinerii spun că au avut parte de zile liniștite, de pace, oferindu-li-se ocazia de a-și redobândi speranța și bucuria în suflet, ca mai apoi să trăiască în mod autentic viața creștină, cu mai multă încredere în ei înșiși și în Dumnezeu. La următoarele exerciții spirituale, tinerii amintiți mai sus speră ca din Parohia Romano-Catolică din Galați să fie un număr și mai mare de participanți.

Motto-ul lor este: “Dacă nu crezi, vino și vezi!”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Itinerar Vocațional Franciscan